header-new4-blue-1170px.jpg

XI Међународна научна Конференција

XI Међународна научна Конференција:
"ВРАЋАЊЕ ПЛАНЕТЕ ЉУДИМА И ВРАЋАЊЕ ЧОВЕКА ПЛАНЕТИ“

У организацији Високе здравствено-санитарне школе “ВИСАН”, уз подршку Министарства заштите животне средине, Привредне коморе Србије, Високе школе за предузетништво-ВСШП, ЈКП Београдског водовода и канализације, Центра за индустријске односе-ЦИО, Бања Лука Collegе, Независног синдиката ЈПК Београдског водовода и канализације, АМСС центра за моторна возила,  03.06.2019. године у Београду, успешно је одржана XI Међународна научна Конференција.

Многи професори Високе здравствено-санитарне школе “ВИСАН” објавили су своје научне радове у тематском Зборнику са XI Међународне научне Конференције.

Опширније 

Конференција

X Међународна научна конференција

X Међународна научна конференција:
“СЛОБОДА И БЕЗБЕДНОСТ У РЕАЛНОМ И САЈБЕР ПРОСТОРУ“


у организацији Високе здравствено – санитарне школе струковних студија „Висан“, са Министарством одбране Републике Србије, Виоком струковном школом за предузетништво, Центром за индустријске односе, Бања Лука College-ом  и Студентском Конференцијом академија струковних студија Србије, одржана је 8. Јуна 2018. године у Београду.
Професори Високе здравствено – санитарне школе струковних студија „Висан“ представили су више стручних радова на тему заштите здравља, права пацијената, као и опасности од биотероризма.

Опширније

konferencija3_plus.jpg

IX Међународна научна Конференција

IX МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА


Висока здравствено-санитарна школа струковних студија Висан са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Високом струковном школом за предузетништво организује 9. међународну научну конференцију "СОЦИЈАЛНИ АКТЕРИ ПРЕД ИЗАЗОВИМА ИНФОРМАТИЧКИХ ТЕХНОЛОГИЈА У ТРАГАЊУ ЗА НОВОМ ВИЗИЈОМ СОЦИЈАЛНОГ МИРА” која ће се одржати 09.06.2017. године у Палати “Србија”, сала “Београд”, Булевар Михајла Пупина 2, Београд, од 10 до 15 часова. 

Многи професори Високе здравствено-санитарне школе “ВИСАН” објавили су своје научне радове у тематском Зборнику са IX Међународне научне Конференције.

Опширније

Конференција

9. БИСТ конференција

9. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ТУРИЗМУ (BUSINESS INTERNATIONAL SAMIT) - BIST 2020. „УПОСЛИМО СРБИЈУ“ 


Изузетна нам је част и задовољство да Вас овим путем позовемо на потенцијално најважнији скуп у региону 9. Међународну конференцију о туризму BIST 2020– УПОСЛИМО СРБИЈУ који ће бити одржан од 8. до 10. октобра 2020. године у Хотелу “ФОНТАНА” у Врњачкој Бањи.

Биће нам задовољство да будете део овог догађаја! 

ТЕМА КОНФЕРЕНЦИЈЕ:

НОВИ ИНОВАТИВНИ ТРЕНДОВИ И БУДУЋНОСТ ИНВЕСТИРАЊА У САВРЕМЕНОМ СВЕТУ

Генерални покровитељи: Министарство спољних послова Републике Србије – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

Званични партнер: C.R.E.A.M Europe (Serbia) PP Aliance, Нови Сад

Организатори: Општина Врњачка Бања, Научно-пословни центар „WORLD“, Краљево, Балкански научни центар Руске академије природних наука, Београд и Факултет за менаџмент, Сремски Карловци.

Велики број суорганизатора међу којима је и Висока здравствено - санитарна школа стуковних студија „ВИСАН“.

Oпширније

9. BIST

8. БИСТ конференција

8. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ТУРИЗМУ (BUSINESS INTERNATIONAL SAMIT) - BIST 2019. „ТУРИЗАМ - ПУТ РАЗВОЈА И УСПЕХА“ 8. Међународна научна конференција о туризму BIST 2019 одржана је у Врњачкој Бањи у Хотелу Фонтана од 21. до 23. јуна 2019. године са темом ,, ТУРИЗАМ - ПУТ РАЗВОЈА И УСПЕХА’’ заједно са Гегулиним сајамом туризма, хране и пића. У оквиру догађаја је одржан je i Grand prix BUSINESS SUMMITA 2019 и национално такмичење за најбољу ракију и вино – КУП ВРЊАЧКЕ БАЊЕ 2019.

Учесници су отворили нове дилеме, представили нова научна и практична решења, донели холистички приступ и идеје кроз дијалог свих заинтересованих.

Организатори Општина Врњачка Бањаи Национални Етно центар ГЕГУЛА из Краљева уз велики број покровитеља и суорганизатора мађу којима је била и Висока здравствено-санитарну школа струковних студија "Висан" из Београда окупили су преко 500 учесника и око 2000 гостију ове манифестације.

Зборник BIST 2019

BIST 2019

6. ЈЕЕП Међународна конференција

6. ЈЕЕП МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА АГРОБИЗНИС КОНФЕРЕНЦИЈА -
МАК 2019 – „ЕВРОПСКИ ПУТ - ПУТ УСПЕХА“ 

6th International Scientific Agribusiness Conference-MAK 2019

Успешно је одржана 6. Јееп међународна научна агробизнис конференција- МАК 2019  у периоду од 25. до 27. јануара 2019. године у Гранд&Спа Хотел  на Копаонику. 
Преко 150 учесника из 13 земаља представаило је своја достигнућа на већ традиционалној 6.Јееп међународној научној агробизнис конференцији МАК 2019, под радним насловом ,,ЕВРОПСКИ ПУТ-ПУТ УСПЕХА'' која је одржана на Копаонику, у Гранд&Спа Хотел у периоду од 25. до 27. јануара 2019. године.

На догађају у организацији града Краљева, Националног научно-пословног центра Гегула из Краљева, Високе здравствено-санитарне школе струковних студија,,Висан'' из  Београда, Факултета за менаџмент из Сремских Карловаца, Балканског научног центра Руске академије природних наука, C.R.E.A.M Europe (Serbia) PPP Aliance из Новог Сада, NOVI SAD  и Миколошко-гљиварског савеза Србије, преко 150 учесника из 13 земаља је кроз 44 предавања еминентних стручњака представило савремене трендове и стандарде у области пољопривреде, руралног развоја и туризма у ЕУ као и њихове импликације на развој пољопривредног сектора, руралних подручја и туризма у Србији и земљама западног Балкана.

Више о конференцији: 
Закључци
 (.pdf)
Зборник радова (.pdf)

MAK2019

7. БИСТ конференција

7. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ТУРИЗМУ (BUSINESS INTERNATIONAL SAMIT) - BIST 2018. „БАЊСКИ ТУРИЗАМ - ПУТ РАЗВОЈА И УСПЕХА’“ И ГЕГУЛА САЈАМ ТУРИЗМА, ХРАНЕ И ПИЋА7. Међународна научна конференција о туризму BIST 2018 одржана је у Врњачкој Бањи у Хотелу Фонтана од 29. јуна до 01. јула 2018. године са темом ,,БАЊСКИ ТУРИЗАМ - ПУТ РАЗВОЈА И УСПЕХА’’. У истом периоду одржан је и ГЕГУЛИН сајам туризма, хране и пића. У оквиру догађаја је одржан je i Grand prix BUSINESS SUMMITA 2018 и национално такмичење за најбољу ракију и вино – КУП ВРЊАЧКЕ БАЊЕ 2018.

Његов организатор Општина Врњачка Бања, Национални Етно центар ГЕГУЛА из Краљева и Факултет за менаџмент из Сремских Карловаца
уз СУОРГАНИЗАТОРЕ Привредну комору Србије, Удружење пословних жена "Илинка Илић" из Краљева, Балкански научни центар Руске Академије природних наука из Београда као и Високу здравствено-санитарну школу струковних студија "Висан" из Београда, су овај БИЗНИС САМИТ посветили прослави и обележавању јубилеја 150 година организованог туризма у Врњачкој Бањи.

Три сајамска дана у Врњачкој Бањи обухватиила су научне конференције, презентације и промоције брендова, стратешка познанства и шансе за сарадњу, уз
занимљиве изложбе, концерте, плесне наступе. Свету смо се представили на најбољи могући начин и обележили 150 година организованог бањског туризма Врњачке Бање.
BIST 2018

5. ЈЕЕП МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА

5. ЈЕЕП МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА АГРОБИЗНИС КОНФЕРЕНЦИЈА МАК 2018 – „ЕВРОПСКИ ПУТ - ПУТ УСПЕХА“ .

Висока здравствено-санитарна школа струковних студија Висан је била суорганизатор

5. ЈЕЕП Међународне научне агробизнис конференције МАК 2018 – Копаоник, која је одржана 25-26. јануара 2018. године у Хотел Гранд на Копаонику.Више о конференцији:
Закључци
(.pdf)
Зборник радова (.pdf)

5. ЈЕЕП МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА АГРОБИЗНИС КОНФЕРЕНЦИЈА МАК 2018 – КОПАОНИК

6. БИСТ конференција

6. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ТУРИЗМУ (BUSINESS INTERNATIONAL SAMIT) - BIST 2017. „ОДРЖИВИ ТУРИЗАМ - ПУТ КА УСПЕХУ“ 

У периоду од 23. до 25. јуна 2017. фодине у Хотелу "Бреза"  у Врњачкој Бањи успешно је одржан 6.BUSINESS INTERNATIONAL SUMMIT и Гегула сајам туризма, хране и пића. У оквиру догађаја је одржана и 6.Међународна научна конференција о туризму – БИСТ 2017, Grand prix BUSINESS SUMMITA 2017 и национално такмичење за најбољу ракију и вино – КУП ВРЊАЧКЕ БАЊЕ 2017.
Конференција је испунила циљ да кроз размену научних и практичних искустава, промовише одрживи туризам који за собом повлачи економски и социјални развој, без негативних утицаја на животну средину, у којој се развија уз могућност да се исти (или још бољи) услови оставе (одрже) за будуће генерације.
Наша школа је била суорганизатор ове манифестације.

BIST 2017

У току је конкурс за упис студената за 2023-24
Конкурс ОСС
конкурс на специјалистичке студије 2023/2024
Информатор

Стручна пракса

  • Струковна медицинска сестра (.pdf)
  • Струковни фармацеут (.pdf)
  • Струковни физиотерапеут (.pdf)
  • Струковни медицински радиолог (.pdf)
  • Струковни санитарно-еколошки инжењер (.pdf)
  • Струковни нутрициониста дијететичар (.pdf)
  • Специјалиста струковни санитарно-еколошки инжењер (.pdf)
  • Специјалиста струковна медицинска сестра (.pdf)
  • Специјалиста струковни физиотерапеут (.pdf)
  • Специјалиста струковни медицински радиолог (.pdf)